Hoe verdien je geld op CAM4?

Het verdienen van geld is natuurlijk waarom jij performer op CAM4 bent geworden. Maar hoe verdien je eigenlijk geld op CAM4? Dit doe je door tokens te verdienen. Wat tokens zijn en hoe je ze in grote getalen verdient leggen we je graag uit!

Wil je weten op welke manier je uitbetaald kan worden? Klik dan hier.

UntitledUntitledUntitled

In dit artikel vind je de volgende onderwerpen:

 

Wat zijn Tokens?

Tokens zijn het betaalmiddel op CAM4.  

Jouw kijkers geven jou tips (ook wel fooien) met tokens die ze bij CAM4 hebben gekocht. 10 tokens zijn $1 USD en jij houdt 100% van de tokens die je hebt verdient. CAM4 houdt hier geen percentage van! Dit is uniek in vergelijking met andere camsites!

 

Wat zijn tips?

Op CAM4 hoor je vaak de term tips. Hiermee bedoelen we geen advies, maar fooien. In Nederland zijn we gewend dat een fooi een extraatje is – maar op CAM4 wil je dat jouw kijkers constant tips geven tijdens je show. Hiermee verdien je de meeste tokens. 

Er zijn een aantal manieren om tips te verdienen. Zo kun je bijvoorbeeld een doel instellen in je room. Als dat doel qua tokens is bereikt dan voer jij een bepaalde actie uit. Op deze manier kun je een heleboel tokens verdienen! Performers geven ook vaak aan wat er nog meer mogelijk is voor tokens. Dus bijv: voor 25 tokens krijg je een flash, etc. 

Naast tips kunnen jouw kijkers ook een privéshow met jou aanvragen, een kaartje kopen voor een van jouw groepshows, kadootjes aan je geven, video’s aanschaffen in jouw MyShop of lid worden van jouw fanclub

 

Wat gebeurt er als ik een tip ontvang van een kijker?

 

Zodra iemand je een tip geeft gebeurt er het volgende:

  • Je ziet de grijze balk in het uitzendscherm die je het aantal tokens vertelt die je hebt gekregen en wie het je gegeven heeft. 
  • Je hoort een ‘Beep, Beep, Beep’ geluid (tenzij je het geluid uit hebt gezet). De andere kijkers horen dit trouwens ook.
  • Het aantal tokens dat je krijgt wordt bij je ‘ doel’  gerekend. Het balkje zal steeds voller raken en ziet er steeds meer uit als een gekleurde regenboog.
  • De hoogte van het aantal tokens wordt ook aan je opbrengsten toegevoegd. Dit zie je onder de ‘Tip bar’  staan. Hier zie je het totaal aantal Tokens dat je tijdens de betreffende uitzending verdiend hebt.

 

Hoe zie ik de door mij ontvangen tips terug?

Je kunt dit zien in het Inkomstenoverzicht in jouw Performer Dashboard.

Wat zijn cadeautjes?

 

CAM4 cadeautjes zijn virtuele cadeautjes die je alleen op CAM4 kunt krijgen. Vaak hebben we speciale cadeautjes per gelegenheid. Denk bijvoorbeeld aan Valentijnsdag of Halloween.

Ze vertegenwoordigen allemaal een andere tokenwaarde. Iedereen kan cadeautjes geven of ontvangen, maar je moet een goedgekeurd Cam4 Account hebben om de waarde ervan ook daadwerkelijk in geld uit te kunnen laten keren. Zodra iemand je een cadeautjes geeft zie je de tokenwaarde daarvan in je Performer Dashboard en op je openbare profielpagina.

 

Wanneer je een cadeautje ontvangt wordt er een melding naar je CAM4 inbox gestuurd. Deze melding zorgt ervoor dat er een gesprek start tussen jou en de afzender zodat je deze terug kunt schrijven om dank je wel te zeggen!

 

received-gift-dutch

Je kunt in je e-mailinstellingen aangeven dat je ook een e-mail wilt krijgen als je een cadeautjes hebt gekregen. Zo kan je zo snel mogelijk een reactie sturen naar jouw fan!

 

 


 

 

 

Geef een reactie